Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

 

Aktuelnosti

U Banja Luci održana radionica „Unapređenje rada službe sudskih izvršitelja i rada sudskih izvršitelja u praksi“

Jednodnevna radionica na temu „Unapređenje rada službe sudskih izvršitelja i rada sudskih izvršitelja u praksi“ održana je danas u Banja Luci. Radionicu je organizovao VSTV BiH u okviru projekta “Unapređenje efikasnosti sudova i odgovornosti sudija i tužilaca u BiH” (Projekt ICEA) kojeg finansira vlada Švedske.

07.10.2019.

Unapređenje kvalitete u pravosuđu uvođenjem adekvatnog modela mentorstva u sudovima u BiH

Predstavnici Sudske administracije Norveške i Sudskog vijeća Nizozemske boravili su od 30. septembra do 4. oktobra u BiH gdje su se sastali s predstavnicima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) te predstavnicima prvostepenih sudova u BiH.

04.10.2019.

Okrugli sto „Efikasno upravljanje sudskim postupkom u predmetima ratnih zločina“ 02.10.2019.

Predstavnici okružnih sudova u Malmö-u i Ystadu iz Švedske i projekta ICEA posjetili su Okružni privredni i Osnovni sud u Trebinju kao i Općinski sud u Mostaru 27.09.2019.

Tim pravosuđa osvojio 1. mjesto na utrci poslovnih zajednica 26.09.2019.

Predstavnici Okružnog suda u Varbergu iz Švedske i projekta ICEA, su posjetili Okružni privredni i Osnovni sud u Prijedoru kao i Općinski sud u Bihaću 20.09.2019.

Održan 16. sastanak Strateškog foruma za tužilačko-policijsku saradnju 17.09.2019.

više

Dokumenti VSTV-a BiH na engleskom jeziku
Unapređenje rodne jednakosti u pravosuđu
Vijesti iz pravosuđa

Promovisana XIV generacija polaznika obuke za sudskog policajca

Na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu danas je upriličena promocija XIV generacije polaznika obuke za sudskog policajca.

28.02.2019.

Održan radni sastanak menadžmenta Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine sa rukovodiocima pravosudnih institucija u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadno-hercegovačkom kantonu

Dana 16.10.2018. godine u Mostaru, održan je radni sastanak menadžmenta Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine sa rukovodiocima pravosudnih institucija u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadno-hercegovačkom kantonu.

18.10.2018.